Nieuw wandelpad Koningspade Hoogwoud

geplaatst in: Nieuws | 0

Hoogwoud – VVD Opmeer heeft samen met andere partijen een motie ingediend welke het college opriep te onderzoeken of er een wandelpad aangelegd kan worden langs de Koningspade, vanaf de Kerkstraat tot aan de Mienakker. Als sportiefste partij in de gemeente willen wij onze wandelroutes benadrukken en nieuwe wandelroutes aanleggen. Dit stimuleert de leefbaarheid in onze gemeente.

De motie is opgesteld door Dhr. Schilder, raadslid van lokale partij opmeer, en is door alle aanwezige raadsleden unaniem aangenomen. Tijdens een debat in de raad kun je een motie of amendement indienen. Met een motie laat je de raad een uitspraak doen over een onderwerp dat op de agenda staat, met als doel dat het college van Burgemeester & Wethouders (B&W) ermee aan de slag gaat. Als de raad de motie aanneemt, is dat niet bindend. Het is ook geen wijziging van een besluit waar een amendement wel in voorziet.

Tijdens dezelfde gemeenteraadsvergadering diende VVD raadslid Co Schipper een amendement in. Deze wijziging op het voorgelegde besluit zorgde ervoor dat er direct 15.000 euro beschikbaar is gekomen voor het verharden van een nieuw voetpad langs de ijsbaan in Spanbroek.

Lees ook:

Nieuw wandelpad langs ijsbaan Spanbroek