Wethouder Buis: mobiliteit staat onder druk

geplaatst in: Nieuws | 0

Noord-Holland – 19 wethouders mobiliteit uit Noord-Holland Noord zijn in opstand gekomen tegen de aankomende dienstregeling van de NS. “De mobiliteit binnen onze gemeente staat hiermee onder druk, het raakt de bereikbaarheid van onze werkgevers en inwoners”, zegt wethouder Vincent Buis (VVD). De voorgestelde dienstregeling wordt door de gemeenten gezien als een flinke verslechtering.

De gemeenten vinden deze verslechtering onacceptabel en wijzen er in hun reeds verzonden brief op dat de ondergrens van de kwaliteit wordt overschreden. Juist omdat het OV voor Noord-Holland-Noord onmisbaar is voor het halen van allerlei doelstellingen op het gebied van klimaat, stikstof, woningbouw, mobiliteit, economische- en sociale ontwikkeling. De zogenaamde mobiliteitstransitie. Wethouder Buis verwijst naar het coalitieakkoord Vitaal Opmeer. “Wij hebben afgesproken dat het voor forensen, studenten en spitsverkeer belangrijk is om via Obdam en Hoorn optimaal met het OV te kunnen reizen.”

Opmeer werkt op het gebied van mobiliteit nauw samen met omliggende gemeenten. Wethouder Buis: “Net als zij vinden wij goede OV-aansluitingen richting station Hoorn en vanuit Spanbroek, Opmeer en Hoogwoud richting station Obdam zeer belangrijk voor de mobiliteit van onze inwoners. Wij zijn als Opmeer blij dat we met deze protestbrief samen optrekken en gezamenlijk één krachtig signaal afgeven.” De gemeenten willen serieus genomen en betrokken worden. Het voornaamste doel is om de dienstregeling voor onze inwoners in Opmeer en onze provincie te verbeteren.