VVD Opmeer verbetert waardering en ondersteuning mantelzorgers

geplaatst in: Nieuws | 0

OPMEER – Het is belangrijk dat mantelzorgers de zorg voor hun naasten kunnen volhouden. VVD Opmeer vindt het belangrijk dat de financiële stimulans wordt vergroot voor mantelzorgers en dat zij ondersteuning krijgen vanwege de zorg die zij bieden. Het is ook belangrijk om de mantelzorgers te bereiken en te informeren over het bestaan van vormen van ondersteuning door de gemeente, om de toegang tot deze ondersteuning te vereenvoudigen.

Initiatiefnemer Eline Leek (CDA) stelde het amendement op en bracht deze in tijdens de besluitvormende gemeenteraadsvergadering op 15 december. “Er wordt steeds meer gevraagd van mantelzorgers…” zo sprak Leek de raad toe. “De zorg behoevende moet de waardering kunnen aanvragen voor zijn of haar mantelzorger. Mantelzorgers zullen niet voor zichzelf zo snel om waardering vragen. Die zorg, doe je uit liefde.”

Mantelzorg wordt gedaan vanuit het hart. Dat maakt dat niet iedere mantelzorger een mantelzorgwaardering voor zichzelf zal willen aanvragen. Als mede indiener van het amendement vindt de VVD het belangrijk dat naast de mantelzorger ook de zorgvrager in staat wordt gesteld om voor zijn of haar mantelzorger een waardering aan te vragen. Daarnaast dient ook de financiële stimulans voor mantelzorgers te worden vergroot en het bieden van ondersteuning waar nodig.