VVD Opmeer investeert 2,2 miljoen in aanjagen woningbouw

geplaatst in: Nieuws | 0

OPMEER – Het continuïteitsplan voor bouw nieuwe wijken en grondontwikkeling van de VVD Opmeer is van start. Er wordt de komende 4 jaar 2,2 miljoen euro geïnvesteerd voor het aanjagen van woningbouw.

Samen met coalitiepartners CDA en PvdA/GroenLinks gunnen wij al onze inwoners een eigen koop- of huurwoning. Dat is op dit moment niet voor iedereen weggelegd, zo staat geschreven in ons coalitieakkoord ‘Vitaal Opmeer’. De woningnood maakt het noodzakelijk om hoge prioriteit te geven aan oplossingen. Hiervoor zijn het “Aanvalsplan Woningbouw” van het CDA, het realisatieplan wonen van PvdA/GroenLinks en het “Continuïteitsplan” van de VVD verwerkt in beleid en acties voor de komende vier jaar. Dit beleid is terug te vinden in het Plan van Aanpak versnelling woningbouw gemeente Opmeer.


Plan van Aanpak
In het Plan van Aanpak wordt gesteld dat de gemeente Opmeer de beschikking dient te krijgen over een opgavengericht ontwikkelingsteam dat zich gedurende een aantal jaren specifiek gaat richten op het realiseren van een aantal prioritaire woningbouwontwikkelingen/-projecten en dat beschikt wordt over de vereiste, specifieke ervaring en expertise op het vlak van:
– gebiedsontwikkeling;
– publiek-private samenwerking;
– projectleiding;
– planeconomie; en
– contract- en plan juridische zaken.

Alle partijen in de gemeenteraad stemde 15 december voor het voorstel om 2,2 miljoen euro te investeren in het aanjagen van woningbouw. Zo gaan we als gemeenteraad ‘Samen aan de slag in Opmeer’.