Aanleg glasvezel officieel van start

geplaatst in: Nieuws | 0

Hoogwoud – Op 6 juni hebben VVD wethouder Vincent Buis en directeur Delta Netwerk, Piet Grootenboer de samenwerkingsovereenkomst glasvezelnetwerk ondertekent. Tijdens een officiële bijeenkomst in de Hooghe Heeren te Hoogwoud werd de overeenkomst ondertekent. Eerder op 23 mei had het college al besloten dat wethouder Buis de samenwerkingsovereenkomst aan kon gaan.

In het verkiezingsprogramma van 2014-2018 heeft VVD Opmeer als verkiezingspunt staan, glasvezel te willen voor iedereen in gemeente Opmeer. “We hebben gisteren een nieuwe commissie opgericht, ‘Commissie Glasvezel Opmeer’. Die kar ga ik trekken, dus jullie zullen mij af en toe terug zien. Jullie zijn nog niet helemaal van mij af,” sprak Co Scholten de gemeenteraad toe bij zijn afscheidsspeech op 27 maart 2018. “Eén van de redenen om in de gemeenteraad zitting te nemen is om glasvezel hier in Opmeer te krijgen”, zo liet hij destijds weten.

Foto: Nancy Holderbeke
Foto: Nancy Holderbeke

Industrieterrein De Veken, Zandwerven en het overgrote deel van Spanbroek heeft ondertussen al een aantal jaren glasvezel. “Nu zijn we nog een stap dichterbij om heel Opmeer te voorzien. Iedere inwoner van Opmeer heeft nu kans om over te gaan op glasvezel. Fantastisch dat dit uiteindelijk is gelukt,” zegt Scholtens opvolger, raadslid Co Schipper.

Aansluitend na de ondertekening werd de symbolische schop in de grond geplaatst en zal aannemer VolkerWessels Telecom starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk. “Het is al jaren een wens om onze gemeente volledig hierin te voorzien. Door de aanleg van glasvezel zijn al onze inwoners verzekerd van duurzaam, snel en stabiel internet,” sprak wethouder Buis.

Lees ook:

Gemeente Opmeer vol GLAS!

Lees ook:

Glasvezel in het buitengebied