Gemeente Opmeer vol GLAS!

geplaatst in: Nieuws | 0

HOOGWOUD – Vandaag heeft VVD Wethouder Buis samen met DELTA Netwerk een pop-up store geopend op het Heerenplein in Hoogwoud. Co Scholten, eigenaar Café ‘t Koetje te Zandwerven én voormalig raadslid namens de VVD (2017-2018) is ook erg blij dat alle inwoners en ondernemers van onze gemeente nu een kans krijgen om aangesloten te worden op glasvezel.

Verkiezingspunt 2014
In het verkiezingsprogramma van 2014-2018 heeft VVD Opmeer als verkiezingspunt staan, glasvezel te willen voor iedereen in gemeente Opmeer. “We hebben gisteren een nieuwe commissie opgericht, ‘Commissie Glasvezel Opmeer’. Die kar ga ik trekken, dus jullie zullen mij af en toe terug zien. Jullie zijn nog niet helemaal van mij af,” sprak Co Scholten de gemeenteraad toe bij zijn afscheidsspeech op 27 maart 2018. “Eén van de redenen om in de gemeenteraad zitting te nemen is om glasvezel hier in Opmeer te krijgen”, zo liet hij destijds weten.

Industrieterrein De Veken, Zandwerven en het overgrote deel van Spanbroek heeft ondertussen al een aantal jaren glasvezel. “Nu zijn we nog een stap dichterbij om heel Opmeer te voorzien. Iedere inwoner van Opmeer heeft nu kans om over te gaan op glasvezel. Fantastisch dat dit uiteindelijk is gelukt,” zegt Scholtens opvolger, raadslid Co Schipper.

pop-up store
DELTA Netwerk start met een glasvezelcampagne in gemeente Opmeer. Als 20% van de inwoners van Aartswoud, De Weere, Hoogwoud, Opmeer, Spanbroek en Wadway vóór 19 april 2023 een abonnement afsluit, wordt er glasvezel aangelegd.
Spanbroek is al voor het grootste deel aangesloten op glasvezel.

Om inwoners te voorzien van informatie is er een pop-up store geopend op Herenweg 64 aan het Heerenplein in Hoogwoud. Hier kan iedereen binnen wandelen en vragen naar informatie over glasvezel. Op meerdere momenten zullen er binnenkort informatieavonden gehouden worden om de inwoners te informeren over de campagne en de mogelijkheden van glasvezel.
Deze informatieavonden vinden plaats op:

·       Maandag 13 februari bij Café ‘t Centrum, De Weere
·       Dinsdag 14 februari bij De Hooghe Heeren, Hoogwoud
·       Woensdag 15 februari bij Het Kerkhuys, Spanbroek
·       Woensdag 22 februari bij Café De Stompe Toren, Aartswoud

Op maandag 6 maart vanaf 19.30 uur is er ook een online informatieavond. Meer informatie hierover of aanmelden voor deze informatieavond kan via deltanetwerk.nl.

Over DELTA Netwerk
DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huizen en bedrijven in 2024. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie.