Lisanne Gijben (24) jongste griffier van Nederland

geplaatst in: Nieuws | 0
links: Ine Jansen, raadsadviseur rechts: Lisanne Gijben, griffier

OPMEER – VVD Opmeer feliciteert Lisanne Gijben met haar benoeming tot griffier van de gemeente Opmeer. Op 29 september heeft de gemeenteraad besloten om mevrouw Gijben aan te wijzen als griffier van de gemeenteraad van Opmeer. Met toespraken van burgemeester Gerard van den Hengel en voorzitter van de werkgeverscommissie Nico Bosch werd Lisanne kort na haar installatie in het zonnetje gezet in de raadzaal. Marijke van de Plasse, griffie-expert bij het bureau Necker van Naem, overhandigde de Griffioen met oorkonde aan mevrouw Gijben, de jongste griffier van Nederland.

Wisseltrofee
In gemeenteland is de wisseltrofee bekend. De jongste burgemeester geeft de rode lantaarn door aan de volgende jongste burgemeester. Gemeentesecretarissen geven het schaap met vijf poten door. Marijke van de Plasse: “Het werd hoog tijd voor een award voor de jongste griffier die wordt doorgegeven.” De Griffioen staat voor kracht, flexibiliteit en creativiteit, mooie eigenschappen voor een (jonge) griffier.

Griffioen
De Griffioen is een fabeldier die heerschappij symboliseert op zowel de aarde als in de lucht. In het werk van een raadsgriffier staat het voor snel kunnen schakelen, creatieve oplossingen bedenken en een goede balans vinden in het politiek-bestuurlijk samenspel. Necker van Naem heeft de Griffioen in het leven geroepen om jongeren te stimuleren het ambt van raadsgriffier te ambiëren. Dit ‘jonge’ vak (sinds 2002) heeft behoefte aan jonge mensen en de award is een mooie manier om het vak onder de aandacht te brengen.

Toegankelijk en vriendelijk
“Ik vind het geweldig dat ik deze mooie functie mag vervullen in deze prachtige gemeente”, aldus Lisanne Gijben over haar benoeming tot griffier. De gemeenteraad prijst de nieuwe griffier en ziet in haar iemand die een goede basiskennis heeft van het reilen en zeilen op de griffie. Een griffier met een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke sensitiviteiten en als toegankelijk en vriendelijk persoon.
Als voorzitter van de gemeenteraad is burgemeester Gerard van den Hengel ook erg blij dat het gelukt is om haar te verbinden aan de gemeente Opmeer.