Nieuw College voortvarend van start: Starterslening verhoogd

geplaatst in: Nieuws | 0

OPMEER – De Starterslening in Opmeer is verhoogd naar 100% van de Nationale Hypotheek Grens (NHG). Eerder dit jaar heeft de VVD Opmeer samen met Gemeente Belangen een motie ingediend om de Starterslening te verhogen. Tijdens de raadsvergadering van 23 juni is direct invulling aangegeven aan de motie en kwam het college met een raadsvoorstel zodat starters vanaf 1 juli 2022 direct hiervan gebruik kunnen maken.

Tijdens de raadsvergadering van 17 februari had de VVD fractie een motie ingediend om starters te helpen bij het kopen van een woning. De motie werd unaniem aangenomen in de gemeenteraad. Door de starterslening op te hogen naar de grens van 100% NHG kunnen er meer starters op de woningmarkt gebruik maken van deze lening. Hierdoor hebben starters een grotere kans op de overbelaste woningmarkt.

Door te conformeren aan de NHG grens stijgt en daalt de hoogte van de Starterslening mee met de marktontwikkeling. Het voorstel past daarom in het beleid wat de VVD nastreeft om het eigen woning bezit onder starters te bevorderen.