Lokaal belang boven regionaal en landelijk belang

geplaatst in: Nieuws | 0

“De VVD is een landelijke partij met landelijke belangen. Mijn lokale belangen worden beter vertegenwoordigd door lokale partijen.” Helaas krijgen wij dit vaak te horen in Opmeer, maar is dit juist helemaal niet waar. Al onze kandidaten komen uit Opmeer en strijden voor het lokale belang van zijn of haar buurt, dorp en gemeente.

De VVD Opmeer staat, net als het landelijke VVD, voor Vrijheid en gelijkheid. Niemand is gelijk maar wel degelijk gelijkwaardig. Dit houd in dat wij een ieder gelijkwaardig en met respect behandelen.

Voor de VVD Opmeer staat het lokaal belang echter voorop. Ook wij, net als alle andere partijen in Opmeer, moeten ons houden aan de landelijke wet- en regelgeving.Als Opmeerders strijden wij in Den Haag voor het regionaal belang, en strijden wij in de regio voor Opmeers belang. Dit doen wij als regio via de provincie of rechtstreeks via de tweede kamer. Regionaal strijden wij samen met de andere VVD partijen voor het regionaal én lokaal belang. Doordat wij een regionaal netwerk van VVD partijen hebben, kunnen wij meer bereiken dan alle lokale partijen. Een concreet voorbeeld is het verbeteren van de toestroom van Amsterdam naar Westfriesland via de A7.

Daarnaast strijden wij ook de komende periode wederom voor het lokaal belang van Opmeer. Voor al onze standpunten zie de desbetreffende pagina.