VVD Opmeer feliciteert het platteland

geplaatst in: Nieuws | 0

OPMEER – Op woensdag 15 maart heeft u gestemd. Alle VVD-kiezers hartelijk dank voor uw vertrouwen in onze kandidaten en bedankt voor uw stem!

In de provincie is er een fantastisch resultaat gehaald voor plattelandsgemeenten. Door de landelijke opmars van BoerBurgerBeweging heeft de agrarische sector een nog stevigere stem gekregen.

De VVD Opmeer heeft hart voor de sector en gaat altijd voor zo min mogelijk regels voor de agrarische sector. Het landelijk minimum is ons gemeentelijk maximum aan regels. Dit is vorig jaar zo ook opgenomen in gemeente Opmeer. Ondernemers moeten kunnen ondernemen. Daardoor is er enkele maanden geleden nog gehoor gegeven aan de roep vanuit de sector om kleine windmolens te mogen plaatsen op het boerenerf. VVD raadslid Jacko Hoek heeft samen met
Co Schipper middels een motie er zorg voor gedragen dat het mogelijk is dat kleine windmolens worden toegestaan.

BBB en VVD hebben beide 8 zetels in provincie Noord-Holland. Samen zijn ze de twee grootste partijen. In de provincie vinden ondertussen onderhandelingen plaats. Wij hopen dat er een mooie samenwerking kan ontstaan met BBB. VVD Opmeer ziet ze graag samenwerken aan een toekomstbestendige agrarische sector en meer ruimte geven aan woningbouw voor onze jongeren in kleine dorpskernen. Zo kunnen scholen en andere voorzieningen blijven bestaan. Wij wensen de onderhandelaars veel succes en wijsheid toe.

Wij bedanken al onze VVD-kiezers voor hun vertrouwen en feliciteren iedereen die onderdeel uitmaakt van BBB. Bas de Wit en Sharon Hak danken u allen voor uw steun! Zij gaan nu voor u aan de slag!