Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oordeelsvormende raadsvergadering gemeentehuis

30 november 2023 van 19:30 tot 23:00

Tijdens de Oordeelsvormende raadsvergadering worden geen besluiten genomen maar kunnen raadsleden voorlopige standpunten uitwisselen, en vragen aan elkaar en aan de wethouder stellen. De raad wil inwoners betrekken bij de besluitvorming en met inwoners in gesprek gaan. Wilt u inspreken, dan kan dit bij de oordeelsvormende raadsvergadering. Bel de griffier, telefoon 0226 – 363 333, e-mail griffier@opmeer.nl.

Het spreekrecht voor burgers is verbeterd. Er is meer ruimte voor inwoners bij de Oordeelsvormende vergadering om hun stem te laten horen. Inwoners kunnen dan niet alleen inspreken, maar ook na afloop van de eerste termijn reageren op wat de raadsleden en de wethouder(s) hebben gezegd.

De gemeenteraad van Opmeer vergadert volgens het BOB-model. De besluitvorming in dit model gaat in drie logische stappen. Eerst is er een beeldvormende bijeenkomst voor alle raadsleden. Deze avond is bedoeld om raadsleden te informeren over bepaalde thema’s of onderwerpen. Daarna is er een oordeelsvormende raadsvergadering. Tijdens deze vergadering kunnen raadsleden voorlopige standpunten uitwisselen en vragen aan elkaar en aan de wethouder stellen. Als laatste is er een besluitvormende raadsvergadering. Tijdens deze vergadering kunnen raadsleden moties en amendementen indienen en neemt de raad besluiten.

Gegevens

Datum:
30 november 2023
Tijd:
19:30 tot 23:00
Evenement Categorie:
Site:
www.gemeenteraadopmeer.nl

Organisator

Gemeenteraad Opmeer
Telefoon
0226 - 363 333
E-mail
griffier@opmeer.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Gemeentehuis
Klaproos 1
Opmeer, Noord-Holland 1716 VS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie