Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Beeldvormende bijeenkomst gemeentehuis

17 oktober van 20:00 tot 22:00

Voor beeldvormende bijeenkomsten kan iedereen een onderwerp aandragen. Inwoners, groepen, organisaties of dorpsraden mogen ook raadsleden informeren en met hen in gesprek gaan. Heeft u een idee of onderwerp voor een beeldvormende bijeenkomst? Dan kunt u daarover de griffie mailen: griffier@opmeer.nl.

Het college of de ambtelijke organisatie kunnen punten aandragen waar zij de raadsleden over willen informeren. Dat kan een update zijn van lopende thema’s of voorstellen waarover de raad gaat besluiten. Het kan gaan over actuele onderwerpen of punten waarover de raad nog gaat beslissen.

De gemeenteraad van Opmeer vergadert volgens het BOB-model. De besluitvorming in dit model gaat in drie logische stappen. Eerst is er een beeldvormende bijeenkomst voor alle raadsleden. Deze avond is bedoeld om raadsleden te informeren over bepaalde thema’s of onderwerpen. Daarna is er een oordeelsvormende raadsvergadering. Tijdens deze vergadering kunnen raadsleden voorlopige standpunten uitwisselen en vragen aan elkaar en aan de wethouder stellen. Als laatste is er een besluitvormende raadsvergadering. Tijdens deze vergadering kunnen raadsleden moties en amendementen indienen en neemt de raad besluiten.

Gegevens

Datum:
17 oktober
Tijd:
20:00 tot 22:00
Evenement Categorie:
Site:
www.gemeenteraadopmeer.nl

Organisator

Gemeenteraad Opmeer
Telefoon
0226 - 363 333
E-mail
griffier@opmeer.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Gemeentehuis
Klaproos 1
Opmeer, Noord-Holland 1716 VS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie